specialisaties

Rug- en nekschool 

Tijdens deze sessies leer je hoe je je rug zelf kan stabiliseren op een correcte manier. Er wordt opgebouwd van heel lichte naar steeds zwaardere buik-, rug- en andere spieroefeningen.

 

 
 

Sportrevalidatie

“Sporten is gezond!” hoor je overal. Een kinesitherapeut zal de laatste persoon zijn die dit ontkent, maar sporten gaat ook dikwijls gepaard met blessures. Pijnbestrijding en genezing is één ding, maar preventie is minstens even belangrijk. Door middel van een goede screening gaan we op zoek naar mogelijke oorzaken van uw blessures en proberen we samen zowel naar genezing als preventie te streven.

 
  

Pre- en postnatale

Zwanger zijn en bevallen is een heel ingrijpende gebeurtenis in het leven van de vrouw. U heeft recht op 9 terugbetaalde sessies perinatale kinesitherapie. Dit wil zeggen dat u deze kan gebruiken voor én na uw bevalling.  Wilt u graag goed voorbereid aan de bevalling kunnen starten, dan raden wij aan 2 tot 3 sessies voordien te volgen. Ook je partner is hierbij welkom. Zet u graag alles in op de training nadien, contacteer ons gerust net na uw bevalling. 

Orthopedische revalidatie

Een actieve revalidatie na een operatieve ingreep beïnvloedt het genezingsproces zeer sterk. Uw dokter verwijst u zeker door.

Dry Needling

Dry needling is een techniek waarbij met een dun steriel naaldje door de huid en spier direct in een triggerpoint of spierknoop wordt geprikt. Zo’n triggerpoint is een plaatselijke verharde en pijnlijke plek in een spier, die de oorzaak kan zijn van allerlei pijnklachten.

De behandeling is gericht op het langdurig uitschakelen van deze triggerpoints. Het inbrengen van het naaldje is nagenoeg pijnloos. Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich kort aan, wat een soort van krampgevoel geeft. De kinesitherapeut beweegt het naaldje op en neer om zoveel mogelijk spiervezels van het triggerpoint los te maken. Na de behandeling kan de behandelde spier 1 à 2 dagen stijf aanvoelen. Nadien ontspant de spier zich en kan er makkelijker bewogen worden. Vaak zijn meerdere behandelingen nodig en worden per behandeling meerdere spieren aangeprikt.

 

 
 

Behandeling van het kaakgewricht

Behandelingen van het kaakgewricht kunnen van toepassing zijn bij enerzijds lokale klachten aan de kaak zoals kaakpijn en tandpijn, anderzijds gerefereerde klachten zoals hoofdpijn, oorpijn, duizeligheid. De behandelingen bestaan enerzijds uit actieve en passieve oefeningen, anderzijds uit educatie en thuisoefeningen.

Lymfedrainage

Lymfedrainage volgens de Vodder is een specifieke massagetechniek die gericht is op het stimuleren van de lymfestroom in het lichaam. Door zachte, ritmische bewegingen met de handen wordt het lymfestelsel gestimuleerd en kunnen afvalstoffen en vocht beter worden afgevoerd. Lymfedrainage volgens de Vodder
wordt vaak toegepast bij mensen met vochtretentie, lymfoedeem of na een operatie om het herstel te bevorderen. Deze techniek helpt het immuunsysteem te versterken en kan ook ontspannend werken.

 

 
 

Kinesitherapie bij kinderen

Ontdek de voordelen van pediatrische kinesitherapie en geef je kind een solide basis voor een gezond en actief leven! Wij begrijpen de unieke behoeften van kinderen en bieden gespecialiseerde behandelingen om de motorische ontwikkeling en functionele vaardigheden van je kind te verbeteren. Met behulp van speelse en interactieve oefeningen worden zowel de fijne als de grove motoriek van je kind gestimuleerd, waardoor ze hun zelfvertrouwen vergroten en hun potentieel maximaal benutten. Of het nu gaat om het verbeteren van de balans en coördinatie, het versterken van spieren of het bevorderen van een gezonde houding, we bieden op maat gemaakte behandelingen voor elk kind.

 
 
 
 
 
 
 
 

Ergonomisch advies of workshop

Een goede houding en ergonomie zijn essentieel voor een pijnvrij en productief leven. We begeleiden bij het optimaliseren van je werkplek, het verbeteren van je zithouding en het verminderen van stress op je lichaam. Met praktische tips en aanpassingen zorgen we ervoor dat je dagelijkse activiteiten, zowel op het werk als thuis, in harmonie zijn met je lichaam.