specialisaties

Rug- en nekschool 

Tijdens deze sessies leer je hoe je je rug zelf kan stabiliseren op een correcte manier. Er wordt opgebouwd van heel lichte naar steeds zwaardere buik-, rug- en andere spieroefeningen.

 

 
 

Sportrevalidatie

“Sporten is gezond!” hoor je overal. Een kinesitherapeut zal de laatste persoon zijn die dit ontkent, maar sporten gaat ook dikwijls gepaard met blessures. Pijnbestrijding en genezing is één ding, maar preventie is minstens even belangrijk. Door middel van een goede screening gaan we op zoek naar mogelijke oorzaken van uw blessures en proberen we samen zowel naar genezing als preventie te streven.

 
  

Pre- en postnatale

Zwanger zijn en bevallen is een heel ingrijpende gebeurtenis in het leven van de vrouw. U heeft recht op 9 terugbetaalde sessies perinatale kinesitherapie. Dit wil zeggen dat u deze kan gebruiken voor én na uw bevalling.  Wilt u graag goed voorbereid aan de bevalling kunnen starten, dan raden wij aan 2 tot 3 sessies voordien te volgen. Ook je partner is hierbij welkom. Zet u graag alles in op de training nadien, contacteer ons gerust net na uw bevalling. 

Orthopedische revalidatie

Een actieve revalidatie na een operatieve ingreep beïnvloedt het genezingsproces zeer sterk. Uw dokter verwijst u zeker door.

 

Dry Needling

Dry needling is een techniek waarbij met een dun steriel naaldje door de huid en spier direct in een triggerpoint of spierknoop wordt geprikt. Zo’n triggerpoint is een plaatselijke verharde en pijnlijke plek in een spier, die de oorzaak kan zijn van allerlei pijnklachten.

De behandeling is gericht op het langdurig uitschakelen van deze triggerpoints. Het inbrengen van het naaldje is nagenoeg pijnloos. Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich kort aan, wat een soort van krampgevoel geeft. De kinesitherapeut beweegt het naaldje op en neer om zoveel mogelijk spiervezels van het triggerpoint los te maken. Na de behandeling kan de behandelde spier 1 à 2 dagen stijf aanvoelen. Nadien ontspant de spier zich en kan er makkelijker bewogen worden. Vaak zijn meerdere behandelingen nodig en worden per behandeling meerdere spieren aangeprikt.

 

 
 

Behandeling van het kaakgewricht

Behandelingen van het kaakgewricht kunnen van toepassing zijn bij enerzijds lokale klachten aan de kaak zoals kaakpijn en tandpijn, anderzijds gerefereerde klachten zoals hoofdpijn, oorpijn, duizeligheid. De behandelingen bestaan enerzijds uit actieve en passieve oefeningen, anderzijds uit educatie en thuisoefeningen.

 

Lymfedrainage

Tekst

tekst

tekst

 
 

 

 
 

Kinesitherapie bij kinderen

Tekst

 
 

 

 
 

Ergonomisch advies of workshop 

Tekst